nascar

nascar

Το nascar δεν είναι ο μόνος αγώνας στην πόλη

προτείνουμε σχόλια άρθρων τυπώστε άρθροκοινή χρήση αυτού του άρθρου στο facebook κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο twitter κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο linkedΚοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο redditshare αυτό το άρθρο στο pinterest
όταν μιλάτε για αγώνες αυτοκινήτου, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το nascar – την εθνική ένωση για αγώνες αυτοκινήτων στοκ. είναι, ίσως, το πιο δημοφιλές άθλημα στην Αμερική. Μαζί με το nascar, υπάρχουν τρεις άλλοι κύριοι τύποι αγώνων αυτοκινήτων στην Αμερική – formula 1, champ car και indy racing league. Συνολικά, αυτές οι τέσσερις αγωνιστικές ομάδες προσφέρουν μια σειρά ανταγωνισμών και προκλήσεων για τους οδηγούς και συναρπαστικές εμπειρίες για τους λάτρεις των αγώνων.

φόρμουλα 1:

το ημερολόγιο αγώνων της φόρμουλα 1 ξεκινά τον Μάρτιο και ξεκινάει τον Οκτώβριο με 18 αγώνες σε 18 διαφορετικές χώρες. ο αμερικανικός αγώνας διεξάγεται στην πίστα ταχύτητας της Ινδιανάπολης, με τον διαγωνισμό του 2006 να διεξάγεται στις 2 Ιουλίου. ο αγώνας καλύπτει περίπου 190 μίλια ή 73 γύρους στην οδό indy.

Τα αυτοκίνητα τύπου 1 έχουν ανοιχτά πιλοτήρια, ανοιχτούς τροχούς και είναι πολύ χαμηλά στο έδαφος. είναι φτιαγμένα με έναν πρωταρχικό στόχο – την ταχύτητα. Οι εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες καθορίζουν τους αγώνες τύπου 1.

το σασί, το οποίο πρέπει να συσφίγγεται από την αγωνιστική ομάδα, είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ελαφριά υλικά όπως ανθρακονήματα, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να εκτοξευθούν στην πίστα. Έχουν επίσης φτερά μπροστά και πίσω, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να κρατούν τα αυτοκίνητα χαμηλά στο έδαφος και να τα βοηθούν να μειώσουν την αντίσταση του αέρα. κάθε πτυχή είναι αφιερωμένη στην ακρίβεια και την ταχύτητα και έτσι ένα περιττό χαρακτηριστικό όπως οι προφυλακτήρες έχουν εξαλειφθεί. το οικείο πιλοτήριο βρίσκεται στη μέση του οχήματος, δίνοντας στη μηχανή ένα ισχυρό κέντρο βάρους. Όλα αυτά τα στοιχεία τα βοηθούν να γίνουν εξαιρετικά αεροδυναμικά και γρήγορα – οι ταχύτητες τους ξεπερνούν τα 200 mph.

μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους οδηγούς αυτών των αυτοκινήτων είναι η περίπλοκη διαδρομή που διανύουν. η πίστα της Ινδιανάπολης έχει 13 στροφές, συμπεριλαμβανομένων φουρκέτες που απαιτούν από τον οδηγό να κατεβάσει γρήγορα ταχύτητα από σχεδόν 200 mph στα 86 mph και μετά στα 36 mph. τότε ο οδηγός πιέζει το γκάζι μέχρι τα 160 mph. Όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας ακολουθίας πέντε στροφών που καλύπτει περίπου 1/2 μίλι στην διαδρομή των 2,6 μιλίων. πολλοί αγώνες τύπου 1 διεξάγονται σε δρόμους της πόλης που γίνονται πίστες μόνο για αυτό το γεγονός.

Μαζί με την εκτυφλωτική ταχύτητα, τα ελαφρά οχήματα και τα πολύπλοκα γήπεδα έρχονται οι κίνδυνοι αυτού του αθλήματος. Όταν ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα 200 μίλια/ώρα χάνει την πρόσφυσή του στην πίστα, περιστρέφεται και καρφώνει έναν τοίχο αντιστήριξης, οι άλλοι οδηγοί πρέπει να προσαρμοστούν αμέσως. Εάν δεν το κάνουν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θανατηφόρα.

από τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες αγώνων αυτοκινήτων, η φόρμουλα 1 είναι η λιγότερο δημοφιλής στην Αμερική. Ίσως αυτό οφείλεται στη διεθνή φύση των χώρων του – υπάρχει μόνο ένας αγώνας στην Αμερική – μαζί με το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται κάθε δεύτερη εβδομάδα, σε αντίθεση με το nascar που τρέχει κάθε εβδομάδα εκτός από την Κυριακή του Πάσχα.

αυτοκίνητο πρωταθλητή:

η παγκόσμια σειρά αυτοκινήτων 16 αγώνων πρωταθλητή ξεκινά στα τέλη Μαρτίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Δεκατέσσερις από τους αγώνες της είναι στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή το Μεξικό, με άλλους δύο αγώνες να διεξάγονται στην Αυστραλία και τη Νότια Κορέα. Η bridgestone είναι ο κύριος χορηγός του champ car (το champ car είναι η συντομογραφία για το πρωτάθλημα).

αν και μερικοί από τους αγώνες διεξάγονται σε οβάλ, οι περισσότεροι από τους διαγωνισμούς διεξάγονται σε διαδρομές δρόμου. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους αγώνες διεξάγονται σε δρόμους της πόλης που έχουν μετατραπεί για εκείνο το Σαββατοκύριακο σε δρόμου. πόλεις που δημιουργούν προσωρινές διαδρομές περιλαμβάνουν μεγάλη παραλία και San Jose, ca? Χιούστον, Τέξας; και Ντένβερ, συν. αν και μερικά είναι πιο σύντομα και άλλα λίγο μακρύτερα, τα περισσότερα μαθήματα πρωταθλητών έχουν μήκος περίπου 2 μίλια. Όπως και τα αντίστοιχα της Formula 1, τα αυτοκίνητα champ επιτυγχάνουν ταχύτητες κοντά στα 200 mph.

οι ιπποδρομίες αυτοκινήτων πρωταθλητών, ως επί το πλείστον, είναι μικρότερες από τις πίστες της Formula 1 και έχουν επίσης λιγότερες και περισσότερες σταδιακές στροφές. θα βρείτε τα μαθήματα φόρμουλα 1 που διαθέτουν μεταξύ 12 και 20 στροφών με τουλάχιστον μία σφιχτή σειρά φουρκέτες, ενώ οι πίστες αυτοκινήτων πρωταθλητών κατά μέσο όρο περίπου 9 στροφές, και παρόλο που σίγουρα απαιτούν αυστηρούς ελιγμούς, δεν προσφέρουν τις πολύπλοκες, εξαιρετικά στενές γωνίες του τύπου 1.

Επειδή τα αυτοκίνητα των πρωταθλητών αγωνίζονται σε οβάλ μαζί με διαδρομές στο δρόμο, είναι βαρύτερα και έχουν μεγαλύτερο μεταξόνιο. Οι οβάλ διαδρομές με την έλλειψη στροφών ενθαρρύνουν υψηλότερες ταχύτητες και αυτές οι ταχύτητες ασκούν μεγαλύτερη πίεση σε ένα αυτοκίνητο. Επομένως, το μεταξόνιο σε ένα αυτοκίνητο πρωταθλητή είναι πιο στιβαρό αλλά λιγότερο ευέλικτο από αυτό των δρομέων τύπου 1. Αυτά τα λιγότερο ευέλικτα μεταξόνια είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα αυτοκίνητα πρωταθλητών δεν χρειάζεται να διαπραγματεύονται τις εξαιρετικά σφιχτές καμπύλες πορείας δρόμου που κάνουν τα αντίστοιχα τους.

Υπάρχει σίγουρα ένας ανταγωνισμός μεταξύ των λάτρεις των αυτοκινήτων πρωταθλητών με έδρα την Αμερική και των διεθνών οπαδών της φόρμουλα 1 που επικεντρώνεται στο ποια είναι η καλύτερη πίστα, ποιος έχει πιο ανταγωνιστικούς αγώνες και τις καλύτερες ομάδες. εξετάζοντας κάθε τύπο αυτοκινήτου, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ τους. μοιάζουν πολύ αλλά το καθένα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα formula-1 τροφοδοτούνται με βενζίνη και δεν είναι υπερτροφοδοτούμενα, ενώ οι πρωταθλητές καίνε μεθανόλη και χρησιμοποιούν το turbo. Τα πρωταθλήματα χρησιμοποιούν επίσης ελαστικά χωρίς αυλακώσεις και τους επιτρέπεται να ενσωματώνουν ένα σετ μαλακότερων σύνθετων τροχών, παρέχοντάς τους ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων αυτοκινήτων, καθιστώντας το αποτέλεσμα του αγώνα λιγότερο προβλέψιμο.

Μερικοί λάτρεις των αγώνων προτιμούν το αυτοκίνητο πρωταθλητή από τη φόρμουλα 1 λόγω του γεγονότος ότι οι αλλαγές στο προβάδισμα είναι πιο εφικτές στην πρώτη και επίσης επειδή οι λιγότερο αυστηροί κανόνες ελαστικών επιτρέπουν τη δημιουργικότητα που μπορεί να αποφέρει ενθουσιασμό και θετικά αποτελέσματα στην πίστα.

Indy Racing League:

η λίγκα ιπποδρομιών indy (irl) χορηγεί αγώνες κυρίως σε οβάλ πίστες με κεντρικό σημείο το indianapolis 500, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο της ημέρας μνήμης στον αυτοκινητόδρομο ταχύτητας της Ινδιανάπολης. το πρόγραμμα, το οποίο έχει τους λιγότερους αγώνες από τους τέσσερις μεγάλους αγωνιστικούς οργανισμούς, παράγει 14 αγώνες. η σεζόν irl ξεκινά στα τέλη Μαρτίου και διαρκεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. ο μόνος αγώνας δρόμου για αυτή τη σειρά το 2006 είναι το infineon in sonoma, ca και ο μόνος αγώνας που διεξάγεται εκτός ΗΠΑ γίνεται στο twin ring motegi, Ιαπωνία.

η irl ιδρύθηκε το 1996 και, από τότε, έχει περάσει από διάφορους πόνους ανάπτυξης. Όπως η σειρά champ car world, τα αυτοκίνητά της είναι αγωνιστικά με ανοιχτό τροχό με κεντρικό πιλοτήριο. στην αρχή ο irl είχε δυσκολία να προσελκύσει κορυφαίους οδηγούς. Ωστόσο, καθώς ο οργανισμός κέρδισε την αξιοπιστία, κατάφερε να προσελκύσει ορισμένους ανταγωνιστικούς οδηγούς.

το 2007, ως μέρος μιας φιλικής προς το περιβάλλον πολιτικής, όλα τα αυτοκίνητα irl θα λειτουργούν με αιθανόλη. Τα αυτοκίνητα κυκλώματος indy έχουν ελαστικά παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα της φόρμουλας 1, ενώ η ευελιξία και το βάρος τους είναι παρόμοια με αυτά των πρωταθλητών.

από τις τέσσερις αγωνιστικές ομάδες, η irl μπορεί να είναι η πιο αδύναμη όσον αφορά την οικονομική σταθερότητα και την αναγνώριση του ονόματος. πολλοί οπαδοί, συγγραφείς αθλημάτων και αξιωματούχοι που ενδιαφέρονται για τους αγώνες ανοιχτού τροχού έχουν ζητήσει την ενοποίηση των αυτοκινήτων irl και champ, δημιουργώντας έναν οργανισμό με τους καλύτερους οδηγούς και τους πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Πολλοί πιστεύουν ότι οι αμερικανικοί αγώνες αυτοκινήτων indy θα επωφεληθούν από τη δύναμη της ύπαρξης ενός ενιαίου γκρουπ υπεύθυνου, με αποτέλεσμα ένα λιγότερο αραιωμένο προϊόν ενώ θα βοηθούσε στην καθιέρωση κυριαρχίας στη φόρμουλα 1.

nascar:

ακόμα κι αν δεν ξέρετε τι σημαίνουν τα γράμματα ή δεν έχετε πάει ποτέ σε έναν αγώνα που έχει εγκριθεί από το nascar, όλοι γνωρίζουν ότι το nascar αφορά τους αγώνες αυτοκινήτων στοκ. Τα στοκ αυτοκίνητα είναι απλά αγωνιστικά αυτοκίνητα που παίρνουν τα μοντέλα δρόμου ή τα κοινά αποθέματα ως τη βάση από την οποία δημιουργήθηκε το αγωνιστικό αυτοκίνητο.

η σειρά Nextel Cup, εκδήλωση πρεμιέρας των nascars, ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο. Εκτός από το ότι είναι η μεγαλύτερη από τις σεζόν αγώνων, το nascar μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τα περισσότερα γεγονότα – 39! Επιπλέον, έχουν τους περισσότερους οδηγούς – 50 σε αντίθεση με τους περίπου 20 που εμπλέκονται σε κάθε έναν από τους άλλους οργανισμούς.

Οι αγώνες nascar διεξάγονται σε πίστες δρόμου, οβάλ, πίστες ακανόνιστου σχήματος και κυκλικές πίστες. τρία πράγματα που κάνουν το nascar δημοφιλές είναι η κανονικότητα του προγράμματός του, τα έμπειρα μηχανήματα, τα πληρώματα και οι οδηγοί και η ικανότητα του οργανισμού να είναι καινοτόμος ενώ εξακολουθεί να τηρεί την παράδοση.

η εμφάνιση των στοκ αυτοκινήτων, σε αντίθεση με τους δρομείς για τη φόρμουλα 1, το champ car ή το irl, κάνει το nascar τον αγώνα των ανθρώπων επειδή όλοι οδηγούμε οχήματα που μοιάζουν με τα αυτοκίνητα του Jeff Gordon. Η στερλίνα Μάρτιν και ο Τζίμι Τζόνσον κάνουν ελιγμούς κάθε εβδομάδα. Λίγοι από εμάς μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας πίσω από το τιμόνι μιας φόρμουλας 1, αλλά πολλοί από εμάς οδηγούμε ένα chevy όπως ο Tony Stewart, ένα dodge όπως ο Kyle Pety ή ένα Ford όπως ο Dale jarrett. Αυτή η σύνδεση που κάνουν οι οπαδοί με το στοκ αυτοκίνητο σίγουρα βοηθά στην επέκταση της δημοτικότητας του σιρκουί στις ΗΠΑ

Επίσης, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις οργανισμούς, ο nascar τρέχει τους αγώνες τους κάθε εβδομάδα. Είναι εξαντλητικό, αλλά δημιουργεί επίσης μια εξαιρετική ανταγωνιστική ατμόσφαιρα και πολλούς θαυμαστές που θέλουν να ξέρουν αν η στερλίνα μάρτιν θα αποκόψει τον Τζεφ Γκόρντον όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα. και αν το κάνει, τι θα κάνει ο Gordon για αυτό;

Οι αγώνες αυτοκινήτων στοκ τείνουν να περιλαμβάνουν πολλές αλλαγές δυνάμεων, πυγμαχίες μεταξύ οδηγών και αθλητικά pit stop. Επίσης, η Nascar διεξάγει όλες τις κούρσες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας σε ολόκληρη την πίστα μια συγκεκριμένη εθνική εστίαση.

Αν και το nascar δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη, είναι το πιο γνωστό και πιο οργανωμένο, προσφέροντας στους θαυμαστές εβδομαδιαίο ανταγωνισμό με ένταση και ώθηση που κανένας άλλος οργανισμός αγώνων δεν έχει ανταγωνιστεί. Οι άλλες ομάδες σίγουρα έχουν τους ακόλουθούς τους και παράγουν ένα εξαιρετικό προϊόν, αλλά η φόρμουλα 1 μπορεί να είναι πολύ ελίτ για να φτάσει ποτέ τους Αμερικανούς όπως το έκανε ο Νάσκαρ. Το champ car είναι πιο προσγειωμένο στην Αμερική, αλλά δεν έχει τον εβδομαδιαίο αγώνα με σώμα και το irl δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μυστήριο του indy racecar.

Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε και τους τέσσερις από αυτούς τους σημαντικούς αγωνιστικούς οργανισμούς και τις εκδηλώσεις τους. αν είστε λάτρης του nascar, μπορεί να βρείτε κάτι μοναδικό στη φόρμουλα 1 που μπορείτε επίσης να απολαύσετε. Οι λάτρεις των πρωταθλητών αυτοκινήτων θα πρέπει να μπορούν να μπουν στην αδιάκοπη φύση των αγώνων αυτοκινήτων στοκ. Οι άνθρωποι της φόρμουλας 1 μπορούν να απολαύσουν την ποικιλία που προσφέρει το nascar, ενώ στους λάτρεις της φόρμουλας μπορεί να αρέσει η διεθνής γεύση της φόρμουλας 1.

τότε πάλι – αυτά τα στρατόπεδα και οι πίστεις τους μπορεί να μην ενδιαφέρονται να περάσουν ποτέ στην άλλη πλευρά.

διαδικτυακό στοίχημα

αν πιστεύετε ότι τα αθλητικά στοιχήματα περιορίζονται στα τέσσερα μεγάλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπέιζμπολ και χόκεϊ), ξανασκεφτείτε το. ένας αριθμός διαδικτυακών αθλητικών στοιχημάτων προσφέρει στους λάτρεις των αγώνων την ευκαιρία να εξαργυρώσουν τα αγαπημένα τους. μπορείτε εύκολα να βρείτε online πιθανότητες για το ποιος οδηγός ή ομάδα θα κερδίσει έναν αγώνα, θα κατακτήσει την pole position ή θα τερματίσει στην πρώτη τριάδα.

τα αυτοκίνητα τρέχουν – πάρτε μέρος στον ενθουσιασμό την ημέρα του αγώνα.