το ράλι λογικής του 2016 ένα φεστιβάλ λογικής, πληθωρικότητας και ελευθερίας

το ράλι λογικής του 2016 ένα φεστιβάλ λογικής, πληθωρικότητας και ελευθερίας

September 9, 2021 Off By Tjitte Poort

εισαγωγή

Παρακολούθησα το ράλι του λόγου στο μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον, στις 4 Ιουνίου 2016. Η μέρα ήταν ζεστή και θολή, αλλά η σκιά ήταν άφθονη και το πρόγραμμα ήταν απολαυστικό, εκπαιδευτικό και ενθαρρυντικό. ήταν ένα φεστιβάλ, ένα κοσμικό woodstock με πολλή μουσική, σύντομες ομιλίες και υγιείς ιδέες. οι κοινές ευπρέπειες γιορτάστηκαν, η δεισιδαιμονία υποτιμήθηκε και το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ αποδοκιμάστηκε έξυπνα. το είδος της συναυλίας μου.

Υπήρχαν πολλά θέματα, κανένα δεν τόνιζε περισσότερο από τη σημασία διαφορετικών ενεργειών που διασφαλίζουν ότι οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι οι κοσμικοί Αμερικανοί ψηφίζουν. Αντί του μύθου, του θαύματος, του μυστηρίου και της μεταφυσικής, ο λόγος που οι εορτάζοντες του ράλι θέλουν απλώς να διασκεδάσουν, να είναι ευγενικοί, να φέρονται και να τους φέρονται δίκαια και καλά και δεν χρειάζεται να υπομένουν θεοκρατικές τελετουργίες, εκδηλώσεις, πολιτικές και παρόμοια.

Εκτός από τη μουσική και τους ομιλητές στο μνημείο του Λίνκολν, η τετραήμερη εκδήλωση περιελάμβανε δύο ημέρες lobbying στην πρωτεύουσα, vip εκδηλώσεις και μίνι συνέδρια. Τρεις από τις τέσσερις πραγματικές διαστάσεις ευεξίας, όπως γνωρίζετε, σχετίζονται με την ψυχική ευεξία – και οι τρεις (λόγος, πληθωρικότητα και ελευθερία) εξερευνήθηκαν και εκθειάστηκαν τόσο πολύ ή περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε σε ένα εθνικό συνέδριο ευεξίας. ως προς την άλλη διάσταση – τον αθλητισμό, που αφέθηκε στους μεμονωμένους παρευρισκόμενους.

λόγους συλλαλητηρίου

Ο λόγος συλλαλητηρίου δημιουργήθηκε για να συντονίσει το κοσμικό εκλογικό μπλοκ, για να θέσει τη λογική, δηλαδή μια επιστημονική συνείδηση ​​βασισμένη σε στοιχεία, στην πρώτη γραμμή του αμερικανικού δημόσιου και πολιτικού λόγου. Αυτό, φυσικά, είναι ένα εκπληκτικά εμφανές ανύπαρκτο χαρακτηριστικό της πολιτικής μας.

Οι ομιλητές του συλλαλητηρίου προέτρεψαν όλους τους παρευρισκόμενους να μιλήσουν με κάθε ευκαιρία, να ενημερώσουν τους φίλους, την οικογένεια, τους αγνώστους καθώς και τους πολιτικούς ότι η ελευθερία από τη θρησκεία καθώς και η ελευθερία είναι εξίσου σημαντική. Η συνταγματική διάταξη ότι η θρησκεία και το κράτος θα διατηρούνται χωριστά θα πρέπει να τηρείται, παρά την ιστορία που αγνοούνταν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με τόσους πολλούς τρόπους. Υπάρχουν περισσότεροι κοσμικοί σε αυτή τη χώρα παρά καθολικοί – οι μη θρησκευόμενοι αποτελούν το 20 με 25 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ. είμαστε άθεοι και περήφανοι γι’ αυτό. είναι καιρός να αρχίσουμε να ασκούμε την αναξιοποίητη διαθέσιμη πολιτική δύναμη, δεδομένων των αριθμών μας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pew, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν ανήκει σε καμία θρησκεία και περίπου το 7 τοις εκατό του πληθυσμού είναι άθεοι και αγνωστικιστές – περισσότεροι από τους Εβραίους, τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές και τους Μουσουλμάνους μαζί. είναι μια μικρή αλλά αυξανόμενη ομάδα, η οποία συγχωνεύεται σε ένα πολιτικό μπλοκ. όπως σημειώθηκε, 300 λάτρεις του συλλαλητηρίου ήρθαν νωρίς και συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα με εκπροσώπους των γερουσιαστών τους και βουλευτές. Υποθέτω ότι ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν την απογοήτευσή τους που το συνέδριο ξοδεύει ετησίως 800.000 $ για να υποστηρίξει τον κλήρο που ανοίγει κάθε συνεδρία με προσευχές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την εγκυρότητα αυτού που παρατήρησε ο Ρόμπερτ Γκριν Ίνγκερσολ πριν από περισσότερο από έναν αιώνα: μπορεί να υπάρχει ελάχιστη ελευθερία στη γη ενώ οι άνθρωποι λατρεύουν έναν τύραννο στον ουρανό. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά μόνο εάν οι πολιτικοί και άλλοι έκαναν τη λατρεία τους σε εκκλησίες και άλλους ιερούς οίκους και διαφορετικά μεταξύ τους – όχι σε δημόσια σχολεία, σε κυβερνητικές λειτουργίες ή άλλα δημόσια – και απέφευγαν από τη θέσπιση νόμων που επιβάλλουν πολιτικές βασισμένες στην πίστη. όλοι οι άλλοι. δεν θα είναι πλέον απαραίτητο ένα ράλι λόγου όταν ο θεός λόγος έχει φύγει από το νόμισμα, το δικαστήριο και το συνέδριο, όταν δεν είναι υπόσχεση και όταν η θρησκεία δεν είναι πλέον προνομιακή με φορολογικές επιδοτήσεις και άλλες ευνοϊκές μεταχειρίσεις. Επί του παρόντος, στοιχεία θεοκρατίας κοστίζουν σε όλους τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν βρίσκουν στοιχεία για θεούς ή ελκυστικά σε καμία θρησκεία.

η συγκέντρωση ήταν δωρεάν και όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι. σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα κοσμικά, άθεα, αγνωστικιστικά, ουμανιστικά, ελεύθερα σκεπτόμενα και άλλα μη θρησκευτικά τμήματα της Αμερικής. το επιθυμητό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία συνθηκών που να δίνουν δύναμη στον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους στο εκλογικό θάλαμο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επαναφέρουμε την καλή λογική στην κυβέρνηση. το συλλαλητήριο ήταν κάτι σαν ένα κόμμα ψηφοφόρων που κατέλαβε ένα αίσθημα κοινότητας και μια κοινή δέσμευση να αυξηθεί η πολιτική επιρροή για να αντιστραφεί η διολίσθηση προς τη θεοκρατία.

τα κυριότερα σημεία του ράλι

εκτός από την επιβράδυνση και τελικά την ανατροπή των εισβολών της θρησκείας στις ελευθερίες όσων από εμάς επιθυμούμε την απελευθέρωσή της, πολλές άλλες αιτίες προωθήθηκαν στη συγκέντρωση, μεταξύ των οποίων οι εξής:

* Ισότητα lgbt – η θρησκεία δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί δικαιολογία για την άρνηση της δημόσιας στέγασης ούτε να αποτελεί δικαιολογία για μη εκτέλεση καθήκοντος από δημόσιο υπάλληλο. Θυμηθείτε όταν ένας υπάλληλος της κομητείας του Κεντάκι αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικά γάμου σε ζευγάρια lgbt – ακόμη και αφού του το είχαν διατάξει τα δικαστήρια, επειδή, επέμεινε, κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις θρησκευτικές αρχές της. Ένα πιο συνεπές παράδειγμα είναι η υπόθεση του ανωτάτου δικαστηρίου, που άσκησαν οι μικρές αδερφές των φτωχών, μαζί με ιερείς, μια καθολική αρχιεπισκοπή και πολλά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει καταναγκαστικά τις πεποιθήσεις τους. πως? επειδή η εντολή για τον έλεγχο των γεννήσεων του νόμου περί προσιτής φροντίδας επιβαρύνει τη θρησκευτική τους άσκηση, παρά τη συμφωνία από την κυβέρνηση που επιτρέπει μια απλή υπογραφή που τους δικαιολογεί από το να προσφέρουν αντισύλληψη.

* κλιματική αλλαγή – ένας συντριπτικός αριθμός επιστημόνων έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει και θα συνεχίσει να έχει η κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής συνεχίζουν να προστατεύουν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και αρνούνται να εφαρμόσουν πολιτικές για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. το 2015, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε 50-49 για να αρνηθεί ότι οι άνθρωποι προκαλούν την κλιματική αλλαγή! Αυτό το είδος γκροτέσκου θρησκευτικότητας για τη δημοκρατία και το σύνταγμα ήταν μια άλλη περίπτωση αφίσας αδικαιολόγητης φρίκης για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.

* τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών – οι πεποιθήσεις μιας μειοψηφίας Αμερικανών έχουν περιορίσει το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή και την πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων – και, στη διαδικασία, έχουν επίσης περικόψει δραστικά την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται στις γυναίκες. εάν μια γυναίκα πιστεύει ότι ο έλεγχος των γεννήσεων είναι αμαρτία, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο των γεννήσεων – αλλά σίγουρα δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει σε άλλη γυναίκα να το κάνει. Οι ίδιοι πολιτικοί που ψηφίζουν κατά της προγραμματισμένης γονεϊκής κάλυψης ή της ασφαλιστικής κάλυψης για τον έλεγχο των γεννήσεων ή το χάπι της επόμενης μέρας θα τρομοκρατούνταν από έναν νόμο που απαγόρευε στους άνδρες να παίρνουν βιάγκρα.

Τις ημέρες αμέσως μετά το ράλι, σημειώθηκαν τρεις περίεργες ειδήσεις που έδωσαν περαιτέρω λόγους να εκτιμήσουμε την ανάγκη για περισσότερους λόγους συγκέντρωσης, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον αλλά σε κάθε πολιτεία, πόλη και γειτονιά, για εκείνο το θέμα.

το πρώτο αφορούσε τον Τέρι Μπράνσταντ, τον κυβερνήτη της Αϊόβα, ο οποίος εξέδωσε επίσημο διάταγμα που προέτρεπε τους πολίτες της πολιτείας να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση μαραθώνιου ανάγνωσης της Βίβλου και στα 99 δικαστήρια της Αϊόβα και να το κάνουν σε καθημερινή βάση μέχρι να έρθει ο Λόρδος. αυτό δεν είναι αστείο. το διάταγμα του κυβερνήτη είναι φορτωμένο με θεολογικές διακηρύξεις, όπως ότι η Βίβλος αναγνωρίζεται ως η μόνη αληθινή αποκάλυψη από τον Θεό, που δείχνει το δρόμο προς τη σωτηρία, την αλήθεια και τη ζωή και ότι είναι το αποκαλυφθέν θέλημα του Θεού για την ανθρωπότητα. ένας δικηγόρος του ffff επισήμανε ότι τέτοιες δηλώσεις παραβιάζουν την υποχρέωση της κυβέρνησης να αφήνει τους πολίτες να λατρεύουν ή όχι και είναι κατάφωρη κατάχρηση του αξιώματος και της εξουσίας του κυβερνήτη. σε μια επιστολή προς τον κυβερνήτη, ο Άντριου Σεϊντέλ έγραψε:

ότι εκδίδοντας αυτήν την έντονη θρησκευτική διακήρυξη και ενθαρρύνοντας την ανάγνωση της Βίβλου, στέλνετε ένα μήνυμα ότι η iowa προτιμά τη θρησκεία από τη μη θρησκεία, και τη χριστιανική θρησκεία από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και ότι ο διαχωρισμός μεταξύ κράτους και εκκλησίας είναι από τις πιο θεμελιώδεις αρχές μας πολίτευμα. οι ιδρυτές μας εκτίμησαν αυτήν την αρχή και η διακήρυξή σας προδίδει τη θυσία τους.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα της γενέτειράς μου τόνισε μια ιστορία, ακριβώς τη στιγμή που η πρώτη τροπική καταιγίδα του έτους πλημμύρισε μέρη της Φλόριντα, ότι ο πρώην κυβερνήτης και νυν υποψήφιος της Γερουσίας Τσάρλι Κριστ δεν είχε ακόμη τοποθετήσει ένα σημείωμα προσευχής σε μια σχισμή του δυτικού τοίχου στην Ιερουσαλήμ . αυτό είναι ένα τελετουργικό που ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος διεξάγει κάθε χρόνο από το 2007. Αυτό είναι το μήνυμα που έχει κολλήσει στον τοίχο:

Αγαπητέ θεέ: παρακαλώ προστατέψτε τη Φλόριντα μας από καταιγίδες και άλλες δυσκολίες. Κάρολος.

ένα ακόμη παράδειγμα – ξέρατε ότι η Nasa απένειμε 1,108 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια φορολογουμένων σε ένα χριστιανικό θρησκευτικό ίδρυμα, το κέντρο θεολογικής έρευνας; είμαστε ακόμα θεοκρατία; να κάνω τι? για την προώθηση του διαλόγου της θεολογίας με την αστροβιολογία σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις των μελλοντικών ανακαλύψεων εξωγήινης ζωής και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη χριστιανική θεολογία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις! fffr και άλλες κοσμικές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί ότι αυτό είναι προφανώς αντισυνταγματικό. η ρήτρα ίδρυσης της πρώτης τροποποίησης απαγορεύει οποιαδήποτε «χορηγία, οικονομική υποστήριξη και ενεργό ανάμειξη του κυρίαρχου σε θρησκευτικές δραστηριότητες», έγραψε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ffRF, Andrew Seidel. η κυβέρνηση μπορεί να μην χρηματοδοτήσει θρησκευτικά έργα, όπως έχουν αποφασίσει διάφορα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια. παρόλα αυτά, η Νάσα το έκανε.

ας έχουμε έναν λόγο να συγκεντρώσουμε στο διαστημικό κέντρο Κένεντι.

Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς: θα συμπεριφερόταν ο κυβερνήτης Branstad, ο υποψήφιος για τη Γερουσία Charlie Crist και οι διαχειριστές της nasa αν ήξεραν ότι το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων τους αγαπούσε τη λογική και δεν ήθελαν οι δημόσιοι υπάλληλοι να συγχωνεύσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις με τα δημόσια καθήκοντα;

προσωπικές στιγμές

Σε κάθε περίπτωση, οι λάτρεις του συλλαλητηρίου, ίσως 10 έως 15.000 συνολικά, έδειξαν την υποστήριξή τους στην επιστήμη και το κοινό καλό ως τους καλύτερους οδηγούς για τη διαμόρφωση δημοκρατικών πολιτικών που επιτρέπουν την ελευθερία. τέτοιοι οδηγοί δεν θα ακολουθούνται εφόσον τα θρησκευτικά συμφέροντα διαθέτουν εξουσίες στις οποίες δεν δικαιούνται συνταγματικά. Όπως σημείωσαν οι αρχηγοί των συλλαλητηρίων, στον πυρετό της διχαστικής ρητορικής μιας εκλογικής χρονιάς, λογικοί άνθρωποι μπορούν ωστόσο να ενωθούν γύρω από θέματα που μας απασχολούν όλους. Και οι ελεύθεροι στοχαστές, οι κανένας, οι άθεοι και οι κοσμικοί ουμανιστές, με οποιοδήποτε όνομα, μπορούν και πρέπει να γίνουν μια δύναμη για τους Ρεπουμπλικάνους και τους άλλους να υπολογίσουν.

Μεταξύ των θεατρικών παραστάσεων στο ράλι που άκουσα και απόλαυσα ανάμεσα στα διαλείμματα για τα γεύματα, την επίσκεψη στις εκθέσεις και τους υπνάκους που έκαναν τα παραπάνω και άλλες περιπτώσεις για λόγους ήταν ο David Silverman, η Penn Jillette με την τραγουδίστρια Carolina Pena, ο Lawrence Krauss, ο Bill nye, ο Bill ο maher και ο Richard Dawkins (και οι δύο μέσω βίντεο), η Julia Sweeney, η Lizz Winstead, ο John de Lancie, ο καταπληκτικός Randi, ο Dan Barker και η Annie Laurie Gaylor, αντιπρόσωπος. Tulsi Gabbard, Barbara Ehrenreich, Eddie Tabash, Todd Stiefel, Maryam Namazie, Paul Provenza, Anthony Pinn, Dave Rubin, Robyn Blumner και οι fab four.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα βίντεο όλων των παρουσιαστών.

περίληψη

Είναι καιρός οι άνθρωποι που πιστεύουν στη δημόσια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα και στη λογική, να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί για θέματα που μας επηρεάζουν όλους, ανεξάρτητα από την πίστη ή την έλλειψη πίστης, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή άλλες διακρίσεις.

στο πλαίσιο του εορταστικού Σαββατοκύριακου, εγώ και αρκετοί άλλοι ξεναγήσαμε σε τρεις ημέρες σε τοποθεσίες στο dc όπου ο Ρόμπερτ Γκριν Ίνγκερσολ, ο πιο γνωστός ρήτορας και πολιτικός ομιλητής της Αμερικής του 19ου αιώνα, είχε σπίτια, γραφεία, έδωσε διαλέξεις και εκδίκαζε νομικές υποθέσεις . Ο ingersoll ήταν διάσημος ως υπέρμαχος της ελεύθερης σκέψης, των δικαιωμάτων των γυναικών και των φιλελεύθερων σκοπών. έκανε την Ουάσιγκτον σπίτι του για επτά χρόνια. κατά τη διάρκεια της βόλτας στα παλαιότερα μέρη της Ουάσιγκτον, dc, i και άλλοι οδηγοί τόνισαν τη ζωή και το έργο του ingersoll σε μια βόλτα 12 οικοδομικών τετραγώνων που χρειάστηκε 1 1/2 ώρα για να ολοκληρωθεί. Εκτός από τα συνοπτικά γεγονότα του ingersoll που σχετίζονται με κάθε στάση, οι καλοί άνθρωποι στην περιοδεία μου δέχτηκαν ομιλίες ingersoll – χωρίς επιπλέον χρέωση! η επίσημη περιοδεία ingersoll στο dc,

ο πρώτος λόγος που διοργανώθηκε το ράλι το 2012. Με πολλούς τρόπους, εκτός από τον καιρό, αυτή η δεύτερη έκδοση απαθανάτισε πολλά από τα καλά vibes, τα αξιοθέατα και τους ήχους της αρχικής εκδήλωσης.

να είστε καλά, κοιτάξτε τη θετική πλευρά και βασιστείτε στη λογική καθώς επιδιώκετε συνεχώς νέες μορφές πληθωρικών δυνατοτήτων με έναν πραγματικό τρόπο ζωής ευεξίας.