ΠΡΩΤΟ ΡΑΛΥ

Ποιο χόμπι συνδυάζει μια έκθεση αυτοκινήτου, πεζοπορία, backroads, περιπέτεια και μάρτυρες οχημάτων υψηλών οκτανίων να εκτοξεύουν σκόνη, βρομιά και συντρίμμια, ενώ προσπαθούν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά για να πετύχουν την τέλεια λήψη; Παρατηρώντας μια συγκέντρωση. Είναι μια δραστήρια και περιπετειώδης εμπειρία αντί απλώς να κάθεσαι στο δάσος και να παρακολουθείς αγωνιστικά αυτοκίνητα να περνούν. Μερικά άτομα αναζητούν τις καλύτερες τοποθεσίες και κανονίζουν τη διαδρομή τους από σκηνή σε σκηνή εβδομάδες ή μήνες νωρίτερα για να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, να διασκεδάσουν περισσότερο και να λάβουν τις καλύτερες φωτογραφίες και ταινίες. Άλλοι θα φτάσουν στο Parc Expose απροετοίμαστοι να παρακολουθήσουν το πρώτο τους ράλι και να ακολουθήσουν τη δράση όπου κι αν οδηγεί. Αυτό είναι το ταξίδι μου από το New England Forest Rally (NEFR), το οποίο ήταν το πρώτο μου ράλι ποτέ.

Δεδομένου ότι δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ ένα νόμιμο ράλι σκηνής, μου φάνηκε συντριπτικό να περάσω από τον παρεχόμενο οδηγό θεατών. Στο μυαλό μου, πίστευα ότι όλες οι σκηνές ήταν κοντά η μία στην άλλη και ότι η διευθέτηση των θεατών δεν θα ήταν πολύ δύσκολη. Η ημέρα έναρξης θα ξεκινούσε με την άφιξη των θεατών στο Parc Expose. Μια αποκλειστική ευκαιρία για τους θαυμαστές να αλληλεπιδράσουν με οδηγούς, ομάδες και προμηθευτές είναι το Parc Expose ή το Park Open. Οι θεατές αγόραζαν επιτόπου αναμνηστικά γεγονότα από τους εμπόρους προτού οι ανταγωνιστές φέρουν τα οχήματά τους στο Parc Expose. Σχεδόν 100 άτομα χρησιμοποίησαν το λεωφορείο του Ράλι για να επιλέξουν, να πληρώσουν και να κλείσουν το ταξίδι τους ως θεατές. Πρώτον, αυτή θα ήταν μια καταπληκτική εναλλακτική εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη θέα της σκηνής με τη μικρότερη δυνατή υλικοτεχνική προσπάθεια. Η κράτηση θέσεων λεωφορείου εκ των προτέρων είναι απαραίτητη γιατί δεν είναι πλέον διαθέσιμες την ημέρα της εκδήλωσης.

Οι οπαδοί μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τις ομάδες και να παρατηρήσουν τα αυτοκίνητα από κοντά στο Parc Expose. Το Concord Pond χρησιμεύει ως τα δύο πρώτα στάδια του NEFR. Θα χρειαστεί να φύγετε πολύ πριν οι συμμετέχοντες φύγουν από το Parc Expose και να προχωρήσετε στη σκηνή αν θέλετε να δείτε τον διαγωνισμό. Μου πρότειναν να βάλω στόχο να εμφανιστώ στη σκηνή μιάμιση ώρα πριν από τους διαγωνιζόμενους. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να εντοπίσετε μια τοποθεσία για να ρυθμίσετε και να παρακολουθήσετε. Δεν με ένοιαζε γιατί έχασα αυτό το παράθυρο και επειδή τα στάδια 1 και 2 ήταν επανάληψη. Αποφάσισα να περιμένω και να παρατηρήσω από το service park ως αποτέλεσμα.

Η δεύτερη μέρα μου επέτρεψε να μπω στα ράλι. Δεν ήξερα πού κατευθυνόμουν, αλλά κάποιος μου έδωσε μερικές συμβουλές: κατευθυνθείτε βόρεια στην περιοχή του Σαββάτου, ακολουθώντας τα αυτοκίνητα του ράλι. Εκεί θα μπορούσα να αναφερθώ στον οδηγό θεατών και να προσανατολιστώ στους χώρους θέασης. Στη συνέχεια έφυγα από το Parc Expose και οδήγησα πίσω από το μαύρο και πράσινο Fiesta της Motley Motorsports. Σύντομα άρχισα να ανησυχώ για τη βενζίνη. Δεν είχα ιδέα πόσο χρόνο θα διαρκούσε αυτό, πού κατευθυνόμουν ή αν υπήρχαν πρατήρια καυσίμων κατά μήκος της διαδρομής. Φροντίστε να έχετε γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης σε περίπτωση που χαθείτε, είναι η πρότασή μου. Χάρη στο τηλέφωνό μου, είχα τον οδηγό θεατών και μπορούσα τουλάχιστον να δω πού βρισκόμουν στον χάρτη. Οργάνωσα τον εαυτό μου μετά από έναν σύντομο προσανατολισμό και πήγα σε αναζήτηση του δεύτερου σταδίου της ημέρας. Δεν μπορούσα να παρατηρήσω τις στροφές και τα άλματα από τη σκηνή, αλλά έφτασα ακριβώς έγκαιρα για να δω τις ομάδες να εγκαταλείπουν το πρώτο στάδιο της ημέρας και να εκτοξεύονται. Υπενθύμιση: Αποφύγετε να παρασύρετε αλόγιστα αυτοκίνητα ράλι καθώς προσπαθούν να εισέλθουν σε μια τοποθεσία. Δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα εμποδίσετε την πορεία τους.