οδήγηση ράλι

οδήγηση ράλι

προτείνουμε σχόλια άρθρου τυπώστε άρθροΚοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο facebook κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο twitter κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο linkedΚοινοποιήστε αυτό το άρθρο στο redditshare αυτό το άρθρο στο pinterest
όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να συγκεντρώσουν τι φαντάζονται; Κατακτήσεις με αδρεναλίνη σε υψηλές ταχύτητες μέσα από δάση με αίγλη, στάτους διασημοτήτων, αμύθητα πλούτη και λατρευτούς θαυμαστές, απλώς μέρος μιας άλλης μέρας στο γραφείο; για τους λίγους κορυφαίους οδηγούς αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά για τους περισσότερους αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξουν. για να είσαι στην κορυφή θέλει χρόνο, πολλή προσπάθεια και πολλά χρήματα! Λοιπόν, πώς ξεκινά κάποιος στο ράλι;

κάντε μερικές ερωτήσεις που αναζητούν ψυχή

το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι πολύ ψάξιμο ψυχής και έρευνα. μην επιχειρήσετε να πάτε στο ράλι στα τυφλά. ως άθλημα έχει εγγενείς κινδύνους. βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μηχανισμοί υποστήριξης από τη στενή οικογένεια, γιατί θα πρέπει να είναι κατανοητοί. Το ράλι μπορεί να είναι λίγο κόπος αγάπης και σίγουρα θα εξαντλήσει τον ελεύθερο χρόνο. Ο χρόνος που δαπανάται για διεξοδική έρευνα είναι χρόνος και χρήμα που δαπανώνται καλά. Η τεχνική φύση του ράλι σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές παγίδες που πρέπει να αποφευχθούν και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. αφιερώστε χρόνο μιλώντας με ανθρώπους, παρακολουθήστε εκδηλώσεις και διαβάστε πολύ και πολύ.

να πάρει άδεια οδήγησης

Το ράλι είναι ένα άθλημα με άδεια και κανένας οδηγός δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε ράλι έως ότου κατέχει άδεια ένωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για να αποκτήσει δίπλωμα, κάθε υποψήφιος οδηγός πρέπει να κάνει πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις. η ένωση μηχανοκίνητου αθλητισμού (msa) παράγει ένα πακέτο πληροφοριών και dvd για όσους μπαίνουν στο άθλημα. το πακέτο είναι μια επένδυση και θα διασφαλίσει ότι θα σημειωθούν όλα τα σωστά κουτάκια. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται μέσω των βρετανικών ενώσεων σχολών ράλι (μπαρ). πληροφορίες σχετικά με τα εγκεκριμένα σχολεία μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του MSA.

γνωρίζοντας

Η εύρεση ενός τοπικού συλλόγου είναι τόσο σημαντική. ένας σύλλογος είναι μια πηγή πληροφοριών και εμπειρίας. θα μπορούσαν να δαπανηθούν ώρες για την έρευνα πληροφοριών μόνο για να διαπιστωθεί ότι οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες ή ξεπερασμένες. οι κανόνες και οι κανονισμοί αλλάζουν συνεχώς. Το να έχετε ένα φιλικό και ενθουσιώδες πρόσωπο για να μιλήσετε θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο ενώ σημειώνονται τα πολύ σημαντικά πλαίσια. τα κόλπα του εμπορίου, οι καλοί προμηθευτές και η ευκαιρία να επισκεφθείτε εκδηλώσεις είναι εξαιρετικοί τρόποι προετοιμασίας. Το να μην έχεις αυτοκίνητο για ράλι δεν αποτελεί εμπόδιο στην προετοιμασία για καριέρα ράλι. Η εύρεση ενός συλλόγου θα πρέπει να γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του msa, καθώς αναφέρονται μόνο αναγνωρισμένοι σύλλογοι.

εύρεση συνοδηγού / πλοηγού

ένας οδηγός δεν μπορεί να κάνει ράλι χωρίς ένα, και η εύρεση ενός έμπειρου και ειδικευμένου συνοδηγού θα οδηγήσει σε ένα ιπτάμενο ξεκίνημα. Οι σύλλογοι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς έχουν μέλη πρόθυμα να αναλάβουν τον ρόλο. η σχέση οδηγού/συνοδηγού είναι μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την κατανόηση. Εάν ένας συνοδηγός είναι κάποιος νέος, τότε ο χρόνος που αφιερώνεται για να γνωριστούμε είναι πολύ σημαντικός. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να τολμούν να συσπειρωθούν μαζί σε συνεργασία. ένας συνοδηγός πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις και θα χρειαστεί επίσης άδεια πλοήγησης, αλλά δεν υπάρχει απαίτηση για δοκιμές.

θέμα προσωπικής ασφάλειας

Τα ράλι υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις, από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου μέχρι τα ρούχα του οδηγού. οι προδιαγραφές θα διαφέρουν από εκδήλωση σε εκδήλωση. Η καλή γνώση των ελάχιστων απαιτήσεων θα βοηθήσει στην αποφυγή της απογοήτευσης. τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός υποχρεούνται να φορούν ελάχιστα επίπεδα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού. το απόλυτο ελάχιστο είναι για κράνη, φόρμες, γάντια και μπότες προδιαγραφών ράλι. Ορισμένα γεγονότα θα απαιτούν επίσης πυρίμαχα στρώματα βάσης και μπαλακλάβες. θα χρειαστεί επίσης ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Το κόστος ξεκινά από $750 ανά άτομο και μπορεί να ανέλθει σε $2000 και πλέον. Η ασφάλεια είναι τόσο σημαντική, οπότε ο εξοπλισμός καλής ποιότητας είναι μια επένδυση.

πηγαίνοντας μόνος

Οι περισσότεροι νεοφερμένοι στα ράλι θα έχουν το δικό τους setup. πολύ λίγοι θα ξεκινήσουν το άθλημα με ομαδικό κίνημα ή με χορηγία. Η εκτέλεση μιας εγκατάστασης είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. οι αγώνες σε ράλι είναι απλώς το τελικό αποτέλεσμα. Απαιτείται πολύς προγραμματισμός, προετοιμασία, συντήρηση του αυτοκινήτου και του εξοπλισμού και η εκπαίδευση. Το να το κάνεις μόνος σου σημαίνει ότι θα πρέπει να εφοδιαστεί ένα φορτηγό, ένα τρέιλερ και μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων και ανταλλακτικών. το κόστος όλων αυτών μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες λίρες. ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αγοράσετε όλο τον εξοπλισμό και τα εργαλεία από έναν εξειδικευμένο προμηθευτή. Μπορείτε να βρείτε ένα φορτηγό και ένα τρέιλερ μέσω τοπικών αγγελιών και σε ιστότοπους δημοπρασιών. Η συζήτηση με τα μέλη του κλαμπ μπορεί επίσης να αποφέρει καλά αποτελέσματα με τον εξοπλισμό, τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά να αλλάζουν χέρια σε λογικές τιμές.

ανεβαίνουν σε τέσσερις τροχούς

Μόλις σημειωθούν όλα τα διάφορα κουτιά, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το αυτοκίνητο. πριν βγείτε βιαστικά και αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε την ταξινόμηση των ράλι που αρέσει περισσότερο. αυτοκίνητα και οι προδιαγραφές τους θα αλλάξουν από τη μια κατηγορία αγώνα στην άλλη. Η κατάρτιση ενός προϋπολογισμού και η σαφής ιδέα για το πιο προσιτό και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο θα δώσει μια σταθερή βάση σε μια νέα καριέρα στα ράλι.

τα αυτοκίνητα θα ποικίλλουν από vintage κλασικά μέχρι αυτοκίνητα παγκόσμιας ράλι υψηλής ισχύος. ένας αρχάριος θα έκανε καλά να μάθει την οδήγηση ξεκινώντας με ένα βασικό αυτοκίνητο χαμηλής ισχύος. οι προδιαγραφές θα διαφέρουν σημαντικά από ένα κλασικό 30 ετών σε ένα κορυφαίο αυτοκίνητο. Η λήψη των σωστών συμβουλών σχετικά με τη ρύθμιση και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα.

Τα αυτοκίνητα ξεκινούν από περίπου 2.000 $ και μπορούν να φτάσουν τα $500.000 για ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο ράλι κορυφαίων προδιαγραφών. Τα φθηνά αυτοκίνητα μπορεί να μην παράγουν την ταχύτητα και την αδρεναλίνη των κορυφαίων κατηγοριών, αλλά σημαίνει φθηνά ανταλλακτικά που ισοδυναμούν με προσιτά ράλι.

ένα απλό σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε

Το ράλι είναι μια συναρπαστική και ανταποδοτική δραστηριότητα. όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο να μπεις σε αυτό. Το ράλι απαιτεί πολλές γνώσεις για να καλύψει τις απαιτήσεις. Οι βαθιές τσέπες είναι επίσης χρήσιμες. προτού βιαστείτε έξω και αγοράσετε το γυαλιστερό κράνος με ονόματα χορηγών χαραγμένα στο πλάι, αφιερώστε χρόνο κάνοντας ενδελεχή έρευνα. Η δημιουργία ενός σαφούς σχεδίου δράσης θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις. Τα λάθη είναι πολύ δαπανηρά και μπορεί να καθυστερήσουν σοβαρά την είσοδο σε όλα τα σημαντικά ράλι. οι ώρες που αφιερώθηκαν στην ανάγνωση· έρευνα? ομιλία; και η δικτύωση δεν θα πάει χαμένη. σε λίγο, η αδρεναλίνη θα κυλάει μέσα στις φλέβες καθώς η ύπαιθρος περνάει με μια θολή ταχύτητα.