Εμπειρίες οδήγησης ράλι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εμπειρίες οδήγησης ράλι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

June 22, 2022 Off By Tjitte Poort

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια εμπειρία οδήγησης ράλι, στερεωμένο σφιχτά στο bucket κάθισμά σας με μια ζώνη τεσσάρων σημείων. Καθώς γλιστράτε γύρω από μια στροφή, ο κινητήρας βρυχάται και τα ελαστικά περιστρέφονται πάνω στο χαλίκι. Αυτό είναι το σημείο όπου όλα μπορούν να πάνε στραβά ή όλα να πάνε καλά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας στο πλευρό σας για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αυτοκίνητο και με ένα σταθερό τράβηγμα του τροχού σας το Subaru Impreza επιταχύνει έξω από την στροφή, ψεκάζοντας λάσπη στη συνέχεια.

Όλη η εμπειρία του ράλι είναι ένα μείγμα αδρεναλίνης, φόβου και διασκέδασης — πόσα από αυτά εξαρτάται από εσάς!

Προετοιμασία εκ των προτέρων

Αφιερώστε χρόνο για να προετοιμαστείτε και να διαβάσετε για την οδήγηση ράλι και η εμπειρία θα είναι πιο ασφαλής, πιο διασκεδαστική και θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο για εκμάθηση και περισσότερο χρόνο κάνοντας.

Σχετικά με τις πιο βασικές εμπειρίες ράλι, θα πάρετε ένα μικρό μάθημα εκ των προτέρων, αλλά ποτέ δεν βλάπτει να είστε πλήρως προετοιμασμένοι πριν ξεκινήσετε. Η προετοιμασία που πρέπει να κάνετε εξαρτάται από το επίπεδο εμπειρίας ράλι που θα κάνετε. Εάν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο ράλι, τότε θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε τα βασικά των αυτοκινήτων ράλι.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, όπως το πότε πρέπει να στρίψετε στις στροφές και πώς να χρησιμοποιήσετε το φρενάρισμα με το αριστερό πόδι που μπορείτε να μάθετε μόνο από την εμπειρία στο αυτοκίνητο. Όταν αισθάνεστε ότι το αυτοκίνητο είναι πάνω από το τιμόνι ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ράλι εκτοξεύεται, ο ειδικός θα είναι εκεί για να σας δείξει πώς να σταματήσετε το ψάρι του αυτοκινήτου να βγαίνει εκτός ελέγχου ή να τρακάρει εντελώς!

Εάν έχετε περισσότερη εμπειρία

Μια εμπειρία οδήγησης ράλι είναι πολύ διαφορετική, αν την έχετε ξανακάνει. Ενώ τα βασικά δώρα εμπειρίας σας δίνουν μια επισκόπηση του πώς είναι, τα πιο προχωρημένα μαθήματα σας δίνουν πραγματικά κάτι να σκεφτείτε.

Εάν είστε πιο έμπειρος οδηγός, θα πάρετε περισσότερα από την ημέρα της εμπειρίας σας. Θα ξέρετε ήδη πώς να οδηγείτε και να ελέγχετε ένα ισχυρό αυτοκίνητο. Εάν επιλέξετε μια πιο προηγμένη εμπειρία, θα βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και θα οδηγήσετε πραγματικά στα όρια των ικανοτήτων σας.

Όποιο κι αν είναι το επίπεδο εξειδίκευσής σας και αν το έχετε ξανακάνει, μια εμπειρία οδήγησης ράλι θα σας αφήνει πάντα με κομμένη την ανάσα — απολαύστε το ράλι σας!